lördag 1 september 2012

Höstjobb i Källshyltan

Efter sommaren är det lätt att tänka att det inte blev så mycket gjort som vi tänkte. Men ändå, en hel del blev faktiskt gjort. Vi hade flera trevliga besök av goda vänner, vilket är uppskattat.

Sedan länge har vi tänkt rödfärga husets framsida. Nu är det gjort. Vi använde äkta Falu rödfärg. Dyrare men ska vara bäst. Kanske ska en brädfodringen bättras på, men det får bli längre fram.


Inne i huset har vi jobbat mest med målning och montering av golvlister och dörrfoder. En del av de gamla har vi satt tillbaka, men vi har varit tvungna att nytillverka en del.  En skicklig hantverkare i Kristinehamn, Värmland, har hjälpt oss. Han heter Bonny Jonsson. Foderprofilen som Bonny tog fram blev exakt som originalet. Nu är de på plats i sovrummet och snart är dörrarna i hallen också klara.

I köket ville vi återskapa de gamla höga golvlisterna. Vår snickare tillverkade och nu har vi laserat dem i grönt, med samma nyans som ursprunget. Här gjorde svärmor Inger och Marie ett storverk. Pärlspontpanelen över är den gamla nyansen och den är orörd.




Den gångna helgen fick dörrfodren i hallen en ny strykning med linoljefärg, golvet lutades och det verkar bli riktigt bra.



 Nymålade gamla fina brädor på den södra sidan.



Gammal rödfärgad panel på västra sidan fäst med smidd spik.



Höstsol, skön eftermiddag, inte alls kall, utan som gjord för en skogspromenad på jakt efter kantareller. Det blev en liten påse med skogens guld.



Nygjutna trappan till köksfarstun i höstsolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar