torsdag 18 augusti 2011

Sommarkanoting i Nordsjön




Efter midsommar köpte vi en Inkas aluminiumkanot. Det har varit härligt att paddla i Nordsjöns lugna vatten under ljumma sommarkvällar.

Den gamla kökssoffan och slagbordet från "Klasa"



I köket har tapeten fått en bård uppe i taket invid spismuren.

Vi har också ställt in den ursprungliga kökssoffan, som är laserad i grönt på samma sätt som väggarna. Från granntorpet "Klasa" hämtade vi ett gammalt slagbord som efter såpskurning fått plats i köket.

Tapeter och skåp i hallen




Nu är det tapetserat i hallen. Det blev en ljusgrön tapet med härligt mönster. Inte alltför grillig, utan precis så där stilig. Här har nu det gamla överskåpet, som stod på vinden, fått plats efter att ha såpskurats en vacker sommardag.

Nya vyer runt torpet






Under slutet av juli och början av augusti har omfattande skogsavverkningar skett på gården. Det är med blandade känslor som vi ser skogen huggas ner och forslas bort. Kvar blir ganska stora hyggen och djupa spår i marken. Som väl var regnade det inte och det var torrt i markerna nästan hela tiden, vilket minskade körskadorna. Granbarkborren hade också gjort sitt och stora områden var mogna för slutaverkning.

En hel del lövskog står kvar och därför ser det inte lika kalt ut. Kanske såg det ut så här runt Källshyltan för hundra år sedan då min farfar brukade torpstället. Säkerligen var det betydligt öppnare landskap. Vår dröm är att försöka återskapa något av den miljön.