torsdag 24 juni 2010

Renoveringen går vidare





I köket har vi ställt in diskbänken och börjat bearbeta alla spikar i taket. Nu ska det målas med linoljefärg. Taket i den nya toaletten är målat med sådan gammaldags färg, efter att alla takpappspikar dragits ut. Pust! Golvet är lagt.
Dörren på framsidan är just nu hos Göran Häggs snickeri i Bredaryd för specialbearbetning. Den ska bli några cm tjockare och isolerad, eftersom vi vill ha varmt i hallen. Nästan alla nya väggar är klara.

tisdag 22 juni 2010

Fågellivet i Källshyltan







Med stor glädje kan vi konstatera att det finns ett rikt fågel- och djurliv kring torpet. I veckan kunde vi se Mindre hackspett nära Mellansjön. I sjön simmade ett storlompar och ett kanadagåspar med fem gråduniga ungar. I närheten av ett dike vid sjön såg vi en skogssnäppa med ungar. Fågeln varnade och verkade spela skadad. Hon stod skickligt på ett ben, medan hon dolde det andra benet under vingen. I en holk i en av lönnarna vid huset bor en svartvit flugsnappare. Även en grå flugsnappare har visat sig i trädgården. Det är roligt med ett så rikt fågelliv.

Sommar i Källshyltan











Nu är det högsommar på torpet. Det blommar för fullt överallt. Hundkex, smörblommor och akleja i olika nyanser. Det är fullt med prästkragar på baksidan och även en del på framsidan. Det är härligt att promenera bland alla blommor och njuta av sommaren, efter den kalla vintern.