fredag 11 augusti 2017

Västra sidan ommålad och östra sidans fönster renoverade


Sommarens första projekt blev att fräscha upp den västra kortsidan. I fjol tog vi bort ett litet fönster som funnits sedan 70-talet, men som inte längre fyllde någon funktion. Väggen fick några nya fina brädor från den egna skogen.
Nu var det dags att måla vindskivorna och rödfärga väggen med Falu vapen rödfärg. Vi valde denna färg eftersom resultatet blir riktigt bra.


Från Stockholm kom sonen som hjälpte till med ställningen.


'




Vilken kvalité i brädorna!









Ängen på södersidan



Under alla år har södersidan varit fylld av ängsblommor som vitmåra, daggkåpa, åkervädd, akleja, blåklockor och mängder av prästkragar.  Hela sommaren har vi njutit av ängen och dess fantastiska prakt. Fjärilar, bin och humlor arbetar flitigt.  Nu i början av augusti är den överblommad och det är tid att slå gräset helst med lie.  Gräset ska sedan fraktas bort för att inte göda ängen.


Morgonsol över ängen. Det är så härligt att bara vandra genom den.







Överloppsbyggnaden eller uthuset "Bóa"  har denna sommar fått nytt brädfoder på den södra gaveln. Tyvärr var det så dåligt att det var nödvändigt att byta allt. Det fick  bli eget virke från upphuggna vindfällor och sedan tillsågat hos kusin Lars i Hjulfhult, som var också med och hjälpte till med snickeriarbetet.


Först rev vi de gamla brädorna, vilket var ett enkelt arbete. Att sedan sätta nya tog sin tid, men det blev ett mycket gott resultat. Inte minst när slamfärgen kommit på. 






Även morbror Bo från Skövde kom ner en dag och hjälpte till med fönsterfodren. Vi gjorde dem på samma sätt som övriga är gjorda på gården. 


Före.


Efter